Rivierstille en mooie duikers - wilde duikeenden!

Pin
Send
Share
Send
Send


Verrassend mooie bewoner van moerassen en rivieren - eendenduik, is een speciaal type watervogels. Bovendien zijn er veel soorten van dergelijke vogels in de natuur en ze verrassen allemaal met hun kleuringen. Laten we meer te weten komen over hoe zulke eenden eruit zien en hoe ze verschillen.

Wie duiken er?

De onderfamilie van echte eenden heeft een zogenaamde stam - een categorie tussen het gezin en het geslacht, waaronder duikeenden. Duikvogels leven voornamelijk op het noordelijk halfrond, hun grootste populatie leeft in Noord-Amerika. Kenmerkend voor deze watervogels is de manier waarop ze voedsel verzamelen - met behulp van duiken. Vandaar de naam van de stam.

Soorten duikvogels

Binnen de categorie is de duikeend verdeeld in vier verdere ondersoorten: zwart-witte eenden, roze eendeenden en marmer teal. Deze vogels zijn zeer aantrekkelijk, netjes, hebben kleurrijk verenkleed (behalve de teal) en vallen opvallend op in het natuurlijke rivierlandschap.

zwart worden

Aythya of zwarte neus - een soort vogels lijkt bijna op duiken Soms worden ze ook wel duiken genoemd, dit is te zien aan de hand van de namen van sommige vogels van dit geslacht. Uiterlijk zijn ze gedrongen, klein van formaat, hebben een vrij grote kop en een korte nek. Bill is zwart of grijs, benen zijn donkergrijs, met leerachtige membranen. Het belangrijkste kenmerk van alle ondersoorten is de aanwezigheid van een lichte band op beide vleugels.

Cherneti houden ervan om tijd op het water door te brengen, ze kunnen volledig of de helft duiken tijdens het duiken. Land wordt zelden bezocht. Tot op heden zijn er vijf variëteiten van zwarte leven in Rusland: roodharige, witte ogen, en Baer duiken, zwart worden van de zee en de kuif. Er is ook een Amerikaanse duik, die in Rusland alleen wordt gevonden door een spanwijdte. Andere soorten zwarte nek: halsband, Nieuw-Zeeland, kleine zee, langsnavelige roodharige, Australische duiken in Madagascar.

duiken

Duikeenden van het geslacht Netta verschillen in gemiddelde grootte, ook in grote kop en verkorte nek. Zit laag in het water, voedende, voornamelijk als gevolg van duiken. De grootte van deze vogels is minder dan eenden wilde eenden, kleuren zijn afhankelijk van de soort. Er zijn duiken met rode neus, rode ogen en pampa's. Het gewicht van een vogel is ongeveer 900 gram. Mannen zijn altijd helderder dan vrouwen en groter in grootte.

Deze ondersoort van eenden leeft voornamelijk in de taiga en de bos-steppe van Rusland, in gematigde klimaatzones. Het mannetje heeft een felgekleurde kop, een heldere borst. Het vrouwtje lijkt meer op een gewone grijze eend. Je kunt zien hoe een duik eruit ziet op de onderstaande foto.

Roze eend

Deze watervogel wordt officieus beschouwd als een uitgestorven soort, voornamelijk omdat deze voor het laatst levend in 1945 werd gezien. Ornithologen voerden meerdere zoekopdrachten uit die geen bewijs opleverden voor het bestaan ​​van roze eenden. Sommige onderzoekers geloven echter nog steeds dat de vogel in Myanmar leeft, in de moerassen die ontoegankelijk zijn voor mensen in het noorden van de regio. De figuur hieronder toont de woerd en eend van deze soort.

Uiterlijk zien deze vogels er heel helder uit. Het mannetje heeft een roze kop, bek en nek, het vrouwtje heeft alleen een roze nek en hoofd. Het uiteinde van de veren op de vleugels is wit. Gemiddelde lengte in de lengte van 41 tot 43 cm Roze-geleide eenden nestelen zich voornamelijk in het gras, leggen 7 eieren van witte kleur. Dergelijke personen werden niet geregistreerd in Rusland, de overheersende habitatzone is India, Nepal, Bengalen, Myanmar en Bangladesh.

Gemarmerde wintertaling

Saai uitziende eend met grijs, onopvallend verenkleed. Het gewicht van een volwassen persoon bereikt 600 gram, en het mannetje en het vrouwtje zijn hetzelfde gekleurd. De toon van de veren is bruingrijs met lichtere vlekken. Het verspreidingsgebied is zeer breed: heel Centraal-Azië, India, Spanje, Rusland. De aard van deze vogels is kalm, ze zijn inactief en stil. De staart op het moment van zwemmen op het water is verhoogd, duiken diep en soms kunnen opstijgen op de bomen.

Favoriete terrein - meren met riet, struiken voor de kust van reservoirs. Deze vogel overwintert vaker op grote, niet-vrieste reservoirs. Het aantal teals groeit momenteel snel. De reden is de jacht op hen en de vernietiging van kleine wilde stuwmeren met dichte vegetatie, waar de wintertalingen kunnen leven en hun nakomelingen kunnen grootbrengen.

Pin
Send
Share
Send
Send


Загрузка...

Загрузка...

Populaire Categorieën