Een spel voor jagers over de hele wereld - Kaukasische fazant

Pin
Send
Share
Send
Send


Favoriete jagers en eigenaren van jacht op fazantenjacht blijft een van de meest populaire vogels ter wereld. Wilt u meer weten over deze vogelsoort? Dan zijn alle nuances van hun inhoud, details van oorsprong en reproductie verder in het artikel.

Kenmerken van het formulier

Een fazant van dit type is een Aziatische vogelsoort die is geïntroduceerd in ecosystemen over de hele wereld. Het kan worden gevonden in Turkije, Ciscaucasia, Afghanistan en zelfs China. De soort die direct gerelateerd is aan de hoofdnaam van de vogels (nominatief) leeft in de Kaukasus.

Vanwege het mooie uiterlijk en het smakelijke vlees, wordt er constant op fazant gejaagd. Dit kan het aantal personen in de wereld niet beïnvloeden. Daarom staat de Noord-Kaukasische fazant al in de lijst van vogels die veel aandacht nodig hebben.

De gemiddelde lengte van dit gevederde lichaam is maximaal 85 cm. Het knappe gewicht varieert van 1,7 kg tot 2 kg. Tegelijkertijd verschillen mannetjes van vrouwtjes in een grotere lichaamsbouw. Ze worden bewoond door felgekleurde bomen in het bos of struikgewas. Zijn favoriete plek is in de buurt van het stuwmeer, dus de fazant kiest vaak voor zichzelf een afgelegen hoek in het struikgewas van rivieren en meren.

Als zo'n vogel verrast kan worden, zal hij niet proberen zo hoog mogelijk te klimmen. Vogels verbergen zich liever in de struiken. Het is opmerkelijk dat de fazant de nationale vogel van Georgië is.

oorsprong

De naam ontleent zijn wortels aan een stad genaamd Phasis (Poti van vandaag). Volgens de legende werden de fazanten al vóór de belegering van Troje door de Argonauten naar Griekenland meegenomen. Er zijn aanwijzingen dat Europeanen al meer dan 4000 jaar op deze vogel jagen. Aanvankelijk begon de verspreiding van vogels met de Kaspische Zee en West-Azië.

verschijning

De gemeenschappelijke vertegenwoordiger van dit ras is opmerkelijk omdat het geen veren heeft die alleen rond de ogen zitten. Alle individuen van fazanten hebben een lange staart, die uit 18 veren bestaat die naar het einde toelopen. De vorm ervan is wigvormig. Over korte vleugels met afgeronde uiteinden groeien de veren. Mannetjes pronken met prachtige sporen aan hun voeten en reflecterend metalen verenkleed.

Een ander esthetisch verschil tussen de verschillende geslachtsvogels van dit ras is de helderdere veren van de mannetjes. Bovendien is het vermeldenswaard de variabiliteit van hun kleur. Noordelijke ondersoorten kunnen bogen op een goudgroene kleur. Vrouwtjes hebben een zwak uiterlijk en bruine veren. Sommige vertegenwoordigers van de soort, zoals 'gewone fazant', onderscheiden zich door een grijzige toon van veren en donkere lijnen.

eten

Het hoofdvoedsel voor deze vogel bestaat uit zaden, kleine bessen, scheuten, zaden, insecten, wormen en weekdieren. Diegenen die in de Kaukasus leven, houden vooral van duindoorn en zwartgras.

reproduktie

De gemeenschappelijke vertegenwoordiger van deze vogels kan zich bij vrouwen anders gedragen. Het hangt allemaal af van de omstandigheden waarin hij leeft. Als de fazant wild is en groeit zonder menselijke tussenkomst, zal hij monogaam zijn. Maar de vogels die in gevangenschap zijn opgegroeid zijn gevoelig voor paring met een groot aantal vrouwtjes tegelijkertijd (polygamie).

De fazant creëert een nest op de grond. Bij het volledig leggen van de eieren zijn er maximaal 20 bruine vruchten. Het leggen van eieren begint in het vroege voorjaar. Uitkomen, dat is toevertrouwd aan het vrouwtje, duurt maximaal een maand.

Pin
Send
Share
Send
Send


Загрузка...

Bekijk de video: Jagen met Joop Zoetemelk part22 (Juli- 2020).

Загрузка...

Загрузка...

Populaire Categorieën