Bull musk - een en enige in zijn soort

Pin
Send
Share
Send
Send


De muskusos is een dier in wiens naam intriges liegt. In ons artikel leer je de geschiedenis van de oorsprong van het ras en begrijp je waarom dit dier zo uniek is.

Ras overzicht

Muskusos is de tweede naam van de musk-reu. De naam zelf roept in eerste instantie de vraag op tot welke familie van dieren dit dier behoort? Zijn verwante groep is vrij dubbelzinnig: schapen en klassieke stieren zijn de belangrijkste kanshebbers voor verwantschap in termen van gelijkenis van kenmerken.

Musk ox - de enige vertegenwoordiger in zijn vorm. Habitat leidde tot de opkomst van twee ondersoorten. De eerste categorie omvat de inwoners van de noordelijke regio's van Canada, en de tweede categorie zijn de muskusossen die leven op het grondgebied van Groenland en de Canadese archipel. Soms zijn er individuen in Noorwegen, Siberië en Zweden.

oorsprong

Wetenschappers hebben vastgesteld dat de voorouders van muskusosenen enkele miljoenen jaren geleden bestonden. Deze hypothese wordt bevestigd door de aanwezigheid van lang haar, dat lijkt op de wol van de mammoeten zelf. De Arctische gordel van het Euraziatische continent is de historische geboorteplaats van muskusossen. Glaciation in Illinois leidde hen naar onmiddellijke migratie, eerst naar Noord-Amerika en vandaar naar Groenland. Tijdens de Pleistoceen-periode werd een scherpe opwarming van het klimaat waargenomen, waardoor de populatie van muskusvertegenwoordigers verminderde.

Generieke aanleg is vandaag niet volledig vastgesteld. Tot de negentiende eeuw was de muskusos eigendom van de subfamilie van de stier, maar nu worden ze steeds vaker verwezen naar de subfamilie van de geit. Hun nakomelingen worden gewoonlijk kalveren genoemd.

verschijning

De muskusos is een beest dat is aangepast aan het leven in een ruw klimaat, dus het uiterlijk komt overeen met de habitat. Als je goed kijkt, zie je het ontbreken van duidelijk uitstekende delen van het lichaam. Een enorme hoeveelheid wol vergroot visueel het volume van het dier.

Het gewicht van de mannetjes is ongeveer 350 kilogram en de schofthoogte is 150 centimeter. De vrouwtjes hebben een lichaamsgewicht dat minder is dan twee keer dat van de mannetjes, en hun lengte bereikt 120 cm. Muskusossen die in gevangenschap leven zijn veel groter: de mannetjes wegen ongeveer 650 kg en de vrouwtjes 300 kg. De lengte van het lichaam wordt bepaald door het interval van 190 tot 260 centimeter. De voedselvoorziening in verschillende delen van de regio bepaalt het verschil in de grootte van dieren.

De bult is eigen aan de romp, vloeiend overgaand in het smalle achterstuk. De achterpoten van musk ossen zijn een orde van grootte langer dan de voorgrond. De benen onderscheiden zich door hun gedrongenheid en hun hoeven - rondheid voor comfortabel bewegen in bergachtig terrein.

Het hoofd is groot en langwerpig. De hoorns zijn stevig aan het voorhoofd bevestigd, hebben een wikkeling van de structuur en worden gebruikt als een beschermende eigenschap bij het aanvallen van vijanden of met elkaar concurreren. Het is opmerkelijk dat de hoorns van vrouwtjes aanzienlijk smaller aan de basis en korter zijn dan bij mannen. Oogkleur - bruin. De oren zijn klein en net zo goed als de staart en verstoppen zich onder de shock van het haar.

De stierenlaag is dik en bereikt de grond. De haarkleur varieert van donkerbruin tot volledig zwart op het gezicht en het onderlichaam en in andere gebieden van bruin tot wit. Het is verrassend dat het haar uit vier categorieën bestaat: gidsen, bewaker van de drie orden van grootte, tussenliggende twee orden en donzig.

reproduktie

Musk ox-vrouwtjes zijn in staat nakomelingen van anderhalf jaar te krijgen. De puberteit van mannen komt iets langer voor en treedt op op de leeftijd van twee of drie jaar. Vrouwtjes worden bevrucht tot de leeftijd van veertien en dragen meestal een jong. Met hoogwaardige en regelmatige voeding brengen meisjes van de ossen tijdens de vruchtbare periode elk jaar baby's.

rantsoen

Musk-mannetje wordt beschouwd als een herbivoor. Willows, sedges, raznotravya - het gebruikelijke dieet. In de loop van zijn evolutie hebben de muskusossen zich aangepast aan de schrale reeks culturen van de Noordpool. Vanwege het barre klimaat zijn ze het grootste deel van hun leven gedwongen zich te voeden met de overblijfselen van planten die onder de sneeuwhut liggen. In de zomermaanden bezoeken musk ossen zoutrijke bodems om het lichaam te verrijken met nuttige mineralen.

Vijanden van musk ossen

Wolven, beren, wolverines en mensen kunnen worden toegeschreven aan de vijanden van muskusossen. De stier heeft voldoende kracht en is in staat om zichzelf en zijn nakomelingen te beschermen. Met een enorme aanval op hen werken ze in een cirkel samen en proberen de aanvaller naar het midden te slepen om te scoren. Als deze methode niet helpt, vluchten ze. Het is bijna onmogelijk om de muskusos van een man te ontsnappen, omdat het dier onmiddellijk uit een wapen wordt geschoten.

Menselijke toepassing

Voor een persoon is het vooral waardevol om een ​​muskus-ondervacht te verkrijgen, die een zachte textuur en een verwarmende eigenschap heeft. Musk ossen vervellingen komen in april en blijven afhankelijk van de omgevingstemperatuur. Een gezond persoon kan meer dan twee kilogram licht pluis geven. In gevangenschap wordt het verkregen door te kammen, en van de wilde dieren gaat het gewoon de lucht in.

Muskus ossenvlees is vaak besmet met tonen van musk en lijkt qua smaak op rundvlees. Vleesvet is vergelijkbaar met schapenvlees en maakt 30% van de totale lichaamsmassa uit.

Muskusos is een zeldzame diersoort die zorgvuldig beschermd wordt in het Noordpoolgebied en die hervestiging vereist. De muskusos populatie in het noorden kan een gratis ecologische site vullen. Het is mogelijk dat in de nabije toekomst de muskusos wordt gelijkgesteld met jachtsoorten van dieren.

Pin
Send
Share
Send
Send


Загрузка...

Bekijk de video: Musk's Behavior Signals Confidence, Tesla Bull Munster Says (November 2022).

Загрузка...

Загрузка...

Populaire Categorieën